Events
Hip Hop in Duketown

EVENT

De vijfde editie van Hip Hop in Duketown komt er aan deze zomer!
Op zaterdag 25 juni knalt er op de Parade in Den Bosch een niet te stuiten stortvloed aan live boombap uit de speakers om er een mooi zomers feest van te maken. En dit jaar kun je je je op diezelfde plek ook nog eens twee dagen lang vermaken want op zondag 26 juni beleef je in de warme schaduw van de Sint Janskathedraal de tweede editie van Reggae in Duketown!

Op de zaterdag zijn tijdens Hip Hop in Duketown natuurlijk weer vaste elementen als de Mind The Gap skate demo’s en de winnaars van de Demo Contest (Skaffaboy, Evenwicht en Chapa) te vinden maar dit jaar kent ook de introductie van het Bosch Kwartiertje, een showcase van lokaal talent aan het begin van de dag waarmee gedemonstreerd wordt hoezeer de Hip Hop-scene leeft in ‘s-Hertogenbosch. Dat wordt nog eens extra onderstreept met een show van Killian, de man die vorig jaar terecht niets dan lovende kritieken ontving voor zijn goed ontvangen album samen met Sharif ‘De Geschiedenis Herhaalt Zich’. Daarnaast zijn ook de Bossche volkshelden Kleine Jay & Cartes natuurlijk aanwezig, een duo dat zeker na hun succesvolle dubbelalbum van vorig jaar geen introductie meer nodig heeft. DJ DNS zal bovendien een battle aangaan met een live drummer en zo een onvoorspelbare en originele show geven en DJ Jameszoo zorgt voor de onverwoestbare sfeer tussen de acts.

Maar Hip Hop in Duketown kijkt ook in 2011 verder dan de eigen regio. Nimma en Roffa (Nijmegen en Rotterdam) zijn aanwezig in de gedaante van Zo Moeilijk en Duvel Duvel die gezamenlijk een show op de planken zullen brengen die eer doet aan hun opzwepende sound. Damsko (Amsterdam) wordt vertegenwoordigd door Zwart Licht XL en die twee letters zijn niet zomaar aan de naam toegevoegd of omdat Hayzee, Akwasi en Leeroy het afgelopen jaar een probleem met donuts hadden. Nee, de heren hebben een heuse liveband op poten gezet en zullen daar het publiek op de Parade met liefde mee overdonderen! Hun stadsgenoten van Samen Sterk Records maken hun opwachting door met de voltallige line­up van het label het podium te bestijgen. Met Dret & Krulle, Tastic, D-Lipps en M.O. & Brakko tegelijk op het podium zal er dus meer energie on stage zijn dan met een leger Duracell konijnen aan de Red Bull!

Dat het met winnaars van de Hip Hop in Duketown Demo Contest hard kan gaan bewijzen Boef & De Gelogeerde Aap wel. Vorig jaar moesten ze nog knokken in de wedstrijd om een plek op het festival te veroveren maar dit jaar zijn ze na hun toetreding tot de Fakkelteitgroep en hun deal bij Top Notch te bewonderen zonder voorafgaande strijd. Dat het duo nog steeds even hongerig is zullen ze samen met mede Fakkelteit en ex-Opgezwolle lid Rico ten gehore brengen. Uit de Brabantse lichtstad Eindhoven komt de man die in 2009 al zijn opwachting maakte op het festival met de formatie ‘Zwarte Schapen’ en inmiddels uitgegroeid is tot een pilaar in de Nederlandse Hip Hop met zijn emotionele maar vaak ook humoristische lyrics: Fresku!

Alsof dat nog niet genoeg flinke namen zijn zijn daar ook… Flinke Namen (jawel)! Sef, Fit, Murth en The Flexican hebben intussen met elkaar en in samenwerking met o.a. The Opposites, leden van de Jeugd Van Tegenwoordig, Dio en vele anderen een indrukwekkende collectie monsterhits voortgebracht die live voor een kapot hard feest zorgen. Mochten hits weinig indruk op je maken maar de hardste punchlines van Nederlandse bodem wel, maak dan je borst maar nat voor de Keyser Punchline, de man met blauw bloed, Jiggy Djé! De Kapitein van Noah’s Ark zet zijn triomftocht langs de Nederlandse podia voort met een show waar iedere HipHop-liefhebber zijn nek een serieuze workout mee kan geven.

Maar er wordt ook voorbij de landsgrenzen gekeken. Nadat de New Yorkse mc Pharoahe Monch recent nog overladen werd met jubelende kritieken voor zijn nieuwe solo-album ‘W.A.R.’ maakt de veteraan zijn opwachting op het podium van Hip Hop in Duketown 2011. Al vroeg in de jaren ‘90 maakte Pharoahe furore als de helft van het duo ‘Organized Konfusion’ maar in tegenstelling tot veel helden uit die tijd die nu ‘old skool’ heet te zijn is hij altijd actief en relevant gebleven met sterke en alom gewaardeerde albums die iedere keer weer zijn neus voor sterke tracks en technische hoogstandjes in de rap bewijzen. Iedereen die ooit zijn iconische hit ‘Simon Says’ gehoord heeft weet dat er een performance van formaat staat te gebeuren.

Hip Hop in Duketown zal met deze indrukwekkende line-up voor het eerst genoodzaakt zijn toegang voor het festival te heffen maar heeft de tickets met €5,- laag weten te houden. Passe-partout kaarten Hip Hop en Reggae in Duketown zijn ook beschikbaar voor €10,-. Kaarten zij te koop via facebook.com/hiphopenreggaeinduketown of www.hiphopinduketown.nl. Het belooft een schitterende dag te worden voor iedereen die de HipHop cultuur een warm hart toedraagt dus Simon says “Koop die kaart!”.

BRON

Events
Event | Updated:
Gemeld door: Warner Werkhoven

LAATST GEWIJZIGD

31/12/2012 - 15:00

InhoudsTypen

Disciplines

Locaties