Events
World Bboy Classic

EVENT

ZONDAG 17 JULI KOMT DE ABSOLUTE BREAKDANCE WERELDTOP BIJEEN VOOR DE DERDE EDITIE VAN HET INTERNATIONALE BREAKDANCE EVENEMENT WORLD BBOY CLASSIC. LOCATIE VOOR DIT SPEKTAKEL ZAL WEDEROM DE NIEUWE OOGST ZIJN.

HET EVENEMENT IS ONDERDEEL VAN HET HIP HOP FESTIVAL STATE OF MIND. HET SAMENWERKINGSVERBAND WAARMEE HET HIPHOPHUIS, 45 LIVE EN DE NIEUWE OOGST HET PUBLIEK UIT ROTTERDAM EN VAN VER DAARBUITEN, KENNIS LATEN MAKEN MET HIPHOPCULTUUR.

16 uitgenodigde dansers uit Korea, Amerika, Brazilië, Rusland en meer worden één uur voor dat het evenement begint geloot in 8 superduo’s. Deze superduo’s zullen het opnemen tegen 8 duo’s die zich tijdens de kwalificatieronde hebben waargemaakt voor een plek in de finale. In de adembenemende, energieke 2 tegen 2 finale zal gestreden worden voor een eerste plaats van maar liefst €3000,00. 
Het concept van World BBoy Classic is om erachter te komen of twee dansers van dezelfde crew het kunnen opnemen tegen twee internationale top dansers die nog nooit samen met elkaar gedanst hebben.

Vorig jaar werd in een bijna uitverkochte Nieuwe Oogst de strijd gestreden. Dit is het eerste podium in de Benelux voor grootstedelijke jongerencultuur en sinds eind 2009 actief . De thuisbasis van De Nieuwe Oogst is de Maassilo. Onder het oog van de vele bezoekers waren twee Amerikaanse topdansers degene die aan het langste eind trokken.

World BBoy Classic is onderdeel van het internationale Hip Hop festival State of Mind, waarmee de initiatief nemers Hip Hop in de stad Rotterdam meer op de wereldwijde kaart willen brengen. Ook het HipHopHuis is in het festival vertegenwoordigd onder de naam Street Science. Op het Hofplein organiseren zij op zaterdag 16 juli shows, battles, een sneakermarkt en diverse workshops en discussies op het gebied van Hip Hop.

Meer informatie over World BBoy Classic is te vinden op www.worldbboyclassic.com en www.facebook.com/worldbboyclassic

BRON

Events
Event | Updated:
Gemeld door: Warner Werkhoven

LAATST GEWIJZIGD

18/07/2017 - 23:53

InhoudsTypen

Disciplines

Locaties